Pod křídly ,,Roštín a Těšánky“

Páteční odpoledne bylo ve znamení dvou zastávek.

 

ZASTÁVKA PRVNÍ

Roštín: louka za vesnicí v mírném kopci, lehce proměnlivý vítr z kategorie slabý až silnější, tak nějak ze severu apod. Co jsem měl v plánu dostat do záběru? Rozhlednu Brdo 587 m n.m., byť je od místa startu vzdálená 1.600 m, a areál Kamínka 350 m n.m., který je vzdálený ,,jen“ 600 m. Start byl v 310 m n.m.

Galerie: Rajče

youtube: Roštín


ZASTÁVKA DRUHÁ

Rozhledna Zdenička: Cesta z Těšánek mě vedla kolem pamětní lípy. Je u ní kryté posezení. Po horizontu jsem pokračoval k rozhledně. Cestou jsem minul udržované modelářské letiště viz. mapa.

Kousek za letištěm to začalo být zajímavé. V poli připravovali k letu fakt velký dron (hexakoptéru), přesněji DJI Matrice 600 PRO. Byli to pracovníci geodetické firmy a měli tam osnímkovat pole. Vysvětlovali mi to zadání trochu podrobněji, ale mojí interpretací bych to jen zkomolil. Výsledkem bylo, že … jeden krátký let sice udělali, ale technické a jiné komplikace jim znemožnili splnit plánovanou úlohu. Řeknu vám, bylo to velmi zajímavé, to povídání kolem takového stroje a činností, které s tím vykonávají v rámci Evropy. Překvapený jsem byl z poměrně tichého chodu v letu na to, jaké to má velké vrtule a šest motorů. Fakt jsem čekal daleko větší rachot (originál zvuk na vimeo).

Video youtube: DJI Matrice 600 PRO.

Rozhlednu a blízké okolí jsem si nejdříve obešel pěšky. Trochu se rozhlédnout po okolí je fajn, abych měl jasno, kudy a kam letět a hlavně, kam přistávat. Z rozhledny jsou pěkné výhledy.

Následovaly 3 lety. První byl s kamerkou a další dva jen tak, pro let samotný.

Galerie: Rajče

youtube: rozhledna Zdenička

PS: abych nezapomněl, příjezdová polní cesta, byla VELMI prašná (ala Olšina)


Konec hlášení

  • Roštín
  • rozhledna Brdo
  • Rozhledna Zdenička_Těšánky
  • DJI Matrice 600 PRO
  • DJI Matrice 600 PRO
  • Rozhledna Zdenička
  • Těšánky_Sírius
This entry was posted in Poletování jinde. Bookmark the permalink.