Pozitivní informace…

Zdravím všechny piloty a jejich příznivce, mám kladnou odpověď pana starosty města Fryštáku L.D., jakožto obyvatele části Žabárna.Jak jsem již avizoval, spojil jsem se s panem starostou a tady přikládám jeho odpověď….  

 

„Dobrý den,

k Vaší žádosti Vám sděluji, že jak v osobní – „sousedské“ rovině, tak i v rovině oficiální – jakožto zástupce města jsem neobdržel žádnou připomínku či stížnost.

Vaše působení osobně nepovažuji za jakkoliv problematické – ba naopak – fandím Vám i vše ostatním.

 Závěr: držím všem pěsti, ať to pěkně lítá …

 Zdraví  L. Doležel“

 

Můj názor je takový, že bychom si tohoto vyjádření měli všichni vážit a dál dělat všechno pro to, aby tak zůstalo. Zejména o nedělích a svátcích pokud možno neprovokovat určité „hospodské jedince“ se spalováky… Jinač v tomto případě je dán důvod se zase sejít u „Fíka“ a prodiskutovat to 🙂

Letu zdar !

This entry was posted in Informační. Bookmark the permalink.

6 Responses to Pozitivní informace…

  1. Jirka Rusek says:

    Tak to je dobrá zpráva od pana starosty,pokud jde o mně tak klidně ty spalováky v neděli vynechám.
    Letu zdar. J.

  2. Jirka says:

    Ahoj te všichni , tak to je skvělá zpráva . Jak píšete nemá cenu to pokoušet ,kdo můžete tak to aspoň v neděli omezte litání s motorákama. Je to pěkné že nám pan starosta fandí ale nemůžeme se za to schovávat. Věřím že to všichni pochopí a nebudou
    zbytečně provokovat v pozdních nedělních hodinách .
    Mám co do činění s letištěm Štípa , tam je taký hlukové omezení nejen pro místní piloty ale take pro modeláře.
    Také modeláři v Holešově už mají za sebou stížnosti na hluk od místních obyvatel , jedna se vždy o jedince ,kteří asi nemaji do čeho vrtnou tak to zkouší kde můžou, atd.
    Přeji všem hodně letových zážitku ,co start to přistání .

    Díky Leo.

    • mti says:

      Dobré. Cvičně sem doplnil zmínku do „chování na letišti“… než se to sepíše nějak „úředněj“….nebo než se usnesem jinak…

      S tím uFíkem su za. 🙂

  3. jarda says:

    Hurá, hurá, hurá !!!!

  4. Miroslav says:

    zdravím. musím se přidat k provozu modelářského letiště Fryšták-žabárna. Proč by někomu mělo vadit lítání se spalovacími motory rc.modelů na tomto zminovaném letišti a to i v neděli,když se celkem nachází od obydlené části dostatěčně daleko.nevím komu to tak vadí. jsem přímo z Fryštáku lítám elektro modely+vrtulníky.

    • mti says:

      Letiste je cca 600m od Zabarny. Model nejakych 300-400m (dle velikosti a natury) muze doletet… zalezi na velikosti (nepocitam prusery 🙂 ). V extremnim pripade to vadit muze. Sekacka, cirgularka a podobne radosti taky nekomu vadi. Problem modelu je, ze je ve znacne vysce, takze hluk se muze sirit lepe. Mira hluku je taky subjektivni zalezitost. Maly a dobre zatlumeny motor slyset nebude vubec, 10ccm s ladakem je trosku jina a nezatlumeny 50ccm benzin asi taky. Jenze je problem stanovit miru „ja jo a ty uz ne“.

      Ikdyz nam vlidni lidi ze Zabarny rekli, ze jim to nevadi…. nasel se nam tu pan, ktery to bral asi jako krivdu (a nevime kolik dalsich jen nema odvahu nam to rict do xichtu a ti jsou prave „nebezpecni“). To omezeni v nedelu neni oficialni narizeni z leteckych uradu a hygieny, ale spis takove preventivni vyjiti vstric. A jeste taky neprobehla zadna valna hromada, kde by se to nejak ustanovilo. (krom toho, ze se o tom mluvilo v zime na srazu a pak se to vicemene ignorovalo) Provoz ve vecernich hodinach sme tak nejak nechali vysumet, bo ted uz nikdo do 10 vecer litat nebude… (snad)

      Verim tomu, ze ULL a padackari nad hlavou nebo nakladaky a „zavodnici“ na hl. ceste vadi taky a mozna vic, ale tem nemuze nikdo prijit vynadat, bo ujedou/uleti (krome tech co tam bydli, tem vynadat jde…ehm), takze modelari jsou kandidati na smerovani pripadneho hnevu vhodnym cilem. Mozna tu mame nejakou demo-gracii, ale nez nekoho nasrat a pak si delat naschvaly… radeji tak.

      V sobotu sem zahrabaval podivne jamky (cca do 10cm hluboke) na draze, ale „snad“ to bylo jen od mysi… ikdyz nektere hrany byly dost hladke. :-/ Od psa to nebylo, to vypada jinak.

Comments are closed.