Hm… sníh…

zm.IMG_9690V pátek 1. sem večer na nešťastné prase nasadil lyže. 🙂 2 starty za šera dobré. V sobotu sem si pohnul, takže dva starty byly ještě za dobrého světla… no druhým to skončilo, bo sem dělal kraviny a prase „tradičně“ napůl, křídlo bylo jen asi 10m od zbytku…. 🙂

Létej pomalu a nízko. Nízko, aby Tě nebolelo za krkem a pomalu, abys to nemusel sbírat na velké ploše. 😀

Byl sem poněkud rozmrzelý, takže sem to zapomněl zdokumentovat. :-/ Přivezl sem vše domů, oloupal fólii z „problémových“ míst (tradičně pod kabinou, zase o kousek vedle… 😀 ) , na křídle byly jen 2 malé díry skrz balsový potah… kolem 9 zalepené drobnosti, kolem 11 už trup složený k sobě a schnul…. v nedělu ráno sem nastartoval žehličku.

Jinak … po slepení sem se dobral zase jiné křivosti, takže křídlo už není tak moc vytočené bokem. Na druhou stranu sem zjistil, že by chtělo na jedné straně dovážit. Bohužel zrovna na opačné, než sem si „připravil“ dočasné servisní otvory. 😀

Vlastně jediné, co mi pochybělo, byl šroub, který držel křídlo… celé ty roky sem si myslel, že je to „taky“ nějaký palcový žebrák, jako vše ostatní na letadle (no podvozek už sem „spravil“ dřív), tak sem se utěšoval, že ho aspoň vyměním za neco normálního. Až když sem zkoumal pahýl, oplakal sem slušnou M5. Půjčil sem si teda jeden od funcuba a nedělu po 1 sem byl zase venku. 7 baterek, pes utahaný, prase celé, já spokojený… byť trochu prochladlý… 🙄 . Ve středu dalších 6… považuji tedy prase za vyzkoušené a sníh za použitý. Teď už si může klidně vyléz slunko a vysušit trávu…. No když zůstane ještě chvílu, zlobit se nebudu.  🙂 A aspoň nebude mít Jirka pocit, že si na Minimagovi chystá lyžečky zbytečně.

A pokud se ještě nekdo chcete účastnit soutěže o první vraky roku 2016, máte možnost se slavně poprat o druhé místo,  jestli chcete. :mrgreen:

V nedělu byla cesta pokrytá vrstvou sněhu, jen ujetá, takže nebyly problém starty i přistání na cestě. Ve středu už tam byly vyjeté koleje až na asfalt, předpokládám, že o víkendu to už nezapadne.

  • zm.IMG_9672
  • zm.IMG_9689
  • zm.IMG_9690
  • zm.IMG_9694
  • zm.IMG_9698
  • zm.IMG_9703
This entry was posted in Provoz na letišti. Bookmark the permalink.