Žabárenský skokan 2. ročník – je dobojováno

V sobotu 14.8.2021 se konal druhý ročník soutěže elektrovětroňů – Žabárenský skokan 2021. Letošního ročníku se zúčastnilo 7 pilotů, což je o jednoho více než minule.

Co se týče techniky, převažovala Djanga – 5x, Tilia – 1x, Easyglider – 1x. Byla patrná výkonnostní převaha letadel typu Django proti „bublinkám“. Pokud by se chtělo více pilotů účastnit s modely z EPP, měli bychom pro ně uspořádat samostatnou kategorii.

V soutěži exceloval přesným přistáním Michal, který většinou používal techniku „zápichu“ ve vzdálenosti do 1 metru od přistávacího bodu. „Dlouhou chvíli“ si v 5 minutách soutěžního letu se svým Djangem krátil výkruty a přemety. Ostatní se snažili udržet ve vzduchu zuby nehty, což byl kolem poledne docela problém. Místo stoupáků totiž nastoupily většinou klesáky. Taky se mi podařilo být dole ze 150 m za 2,5 minuty, ale stihl jsem let v pracovním čase opakovat. Něco podobného se stalo i Lubošovi. Smolařem dne byl prohlášen Petr, který havaroval v poli kvůli poruše serva výškovky. Jeho Tilia je po havárii opravitelná, ale obtížně. Uvidíme, jestli na opravu bude mít nervy nebo raději koupí nový model, třeba Django.

Do 13. hodiny jsme stihli odlétat 6 kol a pak dorazil Honza, který se mohl zúčastnit soutěže až odpoledne. Tak jsme mu změřili 4 lety, než se mu „podařilo“ při přistání ulomit směrovku. Tím jsme soutěž kolem 14. hodiny uzavřeli a vyhlásili výsledky. Pořadí podle součtu bodů je na výsledkové listině níže.

  • Výsledková listina 2021
This entry was posted in Soutěže. Bookmark the permalink.